Leesboeken - Drie boekenseries

Ankertjes – Starten met lezen

Voor kinderen van 5 tot 7 jaar
De boeken uit de Ankertjes-serie 'Starten met lezen' zijn speciaal voor beginnende lezers. De boekjes zijn rijk geïllustreerd met prachtige tekeningen en leuke, aansprekende en herkenbare verhalen. Met de Ankertjes gaan ze graag aan de slag!

Makkelijk Lezen met Bontekoe

Voor kinderen van 7 tot 9 jaar
De leesboeken in deze serie zijn bedoeld voor kinderen die midden in hun leesontwikkeling zitten en lezen moeilijk blijven vinden. Voor deze kinderen is het wel fijn om een boek op het juiste leesniveau aan te bieden en dus rekening te houden met het AVI-niveau, om teleurstelling te voorkomen. Het leestechnisch niveau van de boeken is aangepast, hetgeen het begrijpend lezen sterk bevordert. De boeken zijn makkelijk te lezen, niet kinderachtig en ze sluiten aan bij de belevingswereld. De boeken zijn vertaald en bewerkt door bekende auteurs zoals Annemarie Bon en Selma Noort en worden zorgvuldig afgestemd op het specifieke AVI-niveau.

Leesvragen achter in de boeken

Een gerichte leesvraag stellen kan bijdragen aan de begrijpend-leesontwikkeling van een kind. Daarom heeft elk boek in deze serie achterin een pagina met gerichte leesvragen, een puzzeltje of een letterballon. Het kind kan deze zelf beantwoorden, of de ouder of leerkracht kan aan de hand hiervan even kort napraten over wat er gelezen is. Ook dit is ter vergroting van het leesbegrip. Leerkrachten kunnen gebruikmaken van online mini-leeslessen. Deze worden geschreven door kinderboekenjuf Ingrid Rijnbout-Evers en zijn gebaseerd op de LIST-aanpak van de CED-Groep.

Gratis online mini-leeslessen voor in de klas

Leerkrachten kunnen gebruikmaken van online mini-leeslessen. Deze worden geschreven door kinderboekenjuf Ingrid Rijnbout-Evers en zijn gebaseerd op de LIST-aanpak van de CED-Groep.

Lees verder: de minileeslessen en gratis downloads

9+ leesboeken

Voor kinderen van 9 tot 12 jaar
Kinderen in de bovenbouw (van negen tot twaalf jaar) willen graag zelfstandig lezen en beginnen bepaalde interesses en hobby’s te ontwikkelen. Ook zijn ze bezig met wie ze zelf zijn en raken maatschappelijk betrokken. In deze serie vinden ze een breed scala aan leuke, vrolijke en spannende lees- en informatieve boeken. De boeken lezen prettig en hebben geen beperkende regels ten aanzien van woordgebruik of de zinslengte. Natuurlijk houden we wel rekening met het leesniveau van kinderen van die leeftijd. En alle boeken zijn bovendien als meeluisterboek verkrijgbaar voor kinderen die lezen lastig blijven vinden.